A Jövő Menedzsere 5.0 Mentor Program bemutatkozó anyagát ide kattintva érheti el!

 

A Menedzserszövetség, rendkívül sikeres első négy mentor programját követően, 2021. október végétől folytatja kezdeményezését Jövő Menedzsere 5.0 Mentor Program néven. 2019 tavaszán, mikor a program koncepciója kidolgozásra került, három fő elv mentén határozta meg a Szövetség elnöksége és ügyvezetése a programmal kapcsolatos céljait: értékteremtés a következő menedzser generáció számára, szinergia alapú tudásmegosztás az üzleti élet generációi között, és a legfontosabb, szerepvállalás a jövő menedzsereinek képzésében.

A koronavírus miatt kialakult gazdasági világkrízisre reagálva, a Menedzserszövetség 2020 nyarán, majd 2021 évben már két alkalommal bonyolította le Jövő Menedzsere mentor programját. Az elmúlt időszak mindhárom nagy sikerű programján közel 40 mentor és 45 mentorált vett részt, a találkozók a vírushelyzet éppen aktuális időszakának tükrében részben online, részben személyesen valósultak meg.

A Menedzserszövetség 2022-ben is 2 alkalommal indítja el mentor programját olyan mentorokkal, akiknek véleményére és gondolataira a jelen helyzetben fokozott szükség van Magyarországon. Ebben az időszakban a tapasztalatátadás, az iránymutatás a lehető legnagyobb segítség a fiatal vezetőknek, középvezetőknek, a Menedzserszövetség ezzel a programjával kívánja támogatni a Jövő Menedzsereit ebben a válságos időszakban. A mentoráltak választ kaphatnak a mentoroktól többek között arra, hogy milyen lehetőségeik maradtak, ha az A terv teljesen megsemmisült, mit tehetnek a kialakult helyzetben és mit tanulhatnak egy ilyen válsághelyzetből? A mentor program muníció a koronavírust követő, gazdasági fellendülést igénylő időkre.

Az ügyvezetés az új program megalkotása során az előző év eredményét és tanulságait is felhasználta. A Jövő Menedzsere 5.0 Mentor Programban 40 mentor vesz részt, a korábbi mentorcsapatból ezúttal is szerepet vállaló mentorok mellett ezúttal 34 új mentort kért fel az ügyvezetés a program színesítése érdekében. Az új mentorok részben a Menedzserszövetség aktív tagjai, részben a Szövetség munkáját támogató olyan vezetők, akik a mentor programban való részvételükkel tovább emelik a Menedzserszövetség és a mentor program presztízsét. Az ügyvezetés kiemelt fókuszt helyez a mentor és metoráltak esetén is a nemek közötti egyenlőségre, a Jövő Menedzsere 5.0 Mentor Programban 21 női és 19 férfi vezető várja a mentoráltak jelentkezését.

A jelentkezést október 25-én nyitja meg a Szövetség és december 15-ig tudnak rá az érdeklődő mentoráltak jelentkezni.

A Menedzserszövetség elnöksége és ügyvezetése bízik benne, hogy az egyedülálló mentor csapat szakmai támogatásával, egy sikeres program keretében számos mentee-nek adhatnak ismét hasznos ismereteket és tanácsokat. A program 2022. január 15-én indul és április 15-én fejeződik be.

A világban kialakult helyzetre való tekintettel a Jövő Menedzsere 5.0 Mentor Program hibrid formában, a helyzettől és a mentor – mentorált megállapodásától függően virtuális és / vagy személyes találkozókban valósul meg, ezúttal is 6 alkalommal 2 órás online konzultáció keretében.

Az elmúlt két év sikeres mentor programjait követően az ügyvezetés és az elnökség kiemelt figyelmet szentel a közel 200 mentorált bevonására a Szövetség életébe. 2021-ben a Jövő Menedzsere Programok ernyője alá vont további izgalmas kampányokat, eseményeket a mentor program és a Jövő Menedzsere Summer Party esemény mellett. Ilyen az InStyle magazinnal közös, idén novemberben induló Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány, mely a tagokká vált mentoráltak részére biztosít láthatóságot. A téli számban röviden bemutatásra kerülnek a mentoráltak, az InStyle.hu karrier rovatában pedig mini interjú készül mind a 30 mentee-vel. A legaktívabbak pedig mentoraikkal együtt a Menedzserszövetség kisfilmjeiben is szerepelnek, mely a szövetség social media felületei mellett az InStyle.hu karrier rovatában is megjelennek. Az arra nyitott mentoráltak jövő évben bevonódhatnak az ITM Tanítsunk Magyarországért programjába, melyben a Menedzserszövetség eddigi mentoráltjai mentorálják majd a programban résztvevő egyetemista mentor nagyköveteket. Emellett több más programmal is támogatja a Szövetség a jövő menedzsereit, a Youth Business Group-al közösen elindították Menedzserakadémia előadásaikat a Corvinuson, decemberben indul ugyancsak közös szervezésben a Fókuszban a Jövő Menedzserei rendezvénysorozat, valamint 2020-ban a MOME-val is közös programot indít a Szövetség.

Az elnökség döntése alapján Jövő Menedzsere 5.0 Mentor Programtól minden új mentorált részére 1 éves tagságot és ingyenes részvételi lehetőséget biztosít a Szövetség az Év Menedzsere Díjátadó Gála Jövő Menedzsere Különtermébe.
A Jövő Menedzsere 5.0 Mentor Programban a Magyar Telekom ösztöndíj pályázatot indít, melyen 3 nyertes pályázó a vállalat támogatásával térítésmentesen vehet részt a programban. A pályázatot 35 év alatti jelentkezők között hirdeti meg, segítve a pályájuk elején lévő tehetséges fiatalokat. A nyerteseket a Menedzserszövetség szakmai csapata 3 területről választja ki: 1 főt a Youth Business Group hallgatóiból, 1 főt a Telekom fiatal tehetséges dolgozói közül és 1 főt nyílt pályázat útján.

A Menedzserszövetség elnöksége és ügyvezetése hisz benne, hogy csak közösen, összefogva sikerülhet átvészelni ezt a minden szempontból bonyolult helyzetet. Ennek elérése érdekében próbál értéket teremteni és megfelelő felületet biztosítani a tudás- és tapasztalatmegosztás megfelelő átadásához, áramlásához. Az előző programok pozitív visszajelzéseit követően, a Jövő Menedzsere 5.0 Mentor Programba beépítették a co-mentoring plusz lehetőséget is, azaz a mentor részéről másik mentor alkalmi bevonását, aki hasznos segítséget tud nyújtani a mentor és mentorált által közösen kitűzött cél elérésében.

Kapitány István
Menedzserszövetség elnök

Buday Kollárik Tímea
Menedzserszövetség ügyvezető