NEXT Level Program – A Menedzserszövetség üzletfejlesztést támogató pro bono programja startup cégek számára

Hogy tudja egy startup cég fejleszteni, gazdaságosan működtetni vállalkozását a COVID-19 következtében megváltozott üzleti környezetben?

Az elmúlt években nem csak a média megjelenések számában pörgött fel a magyar startupvilág, hanem a kockázati tőkebefektetésekben is. Ha a gazdaság éves teljesítményéhez viszonyított arányát nézzük a kockázati befektetéseknek, akkor 2018-ra Magyarország már beérte a nyugati országokat, sőt, Hollandiát és Németországot is megelőztük, lassan az európai startup nemzetként emlegetett Észtországhoz hasonlítható az arány.

Magyarországon 10 startupból mindössze 2 éli meg a harmadik üzleti évet mentőcsomag bevonása nélkül. Tehetséggondozással, tudásmegosztással ez az arány pozitívabb értéket mutathat. A Menedzserek Országos Szövetsége ezért alkotta meg a NEXT LEVEL programot, melynek célja, hogy olyan fejlődési potenciállal rendelkező startupokat támogasson személyes tanácsadás és üzleti mentorálás keretein belül, amelyek a magyar gazdaság fejlődését, valamint az innovációs export piacok jövőképét pozitív irányba tudják befolyásolni.

A Menedzserszövetség tagjai által létrehozott szakmai mentor csapat olyan kvalitásokkal és több évtizedes cégvezetői tapasztalattal rendelkezik, amelyek elérhetetlenek az újonnan alapított startup cégek számára, viszont nélkülözhetetlenek a fejlődés érdekében. A tanácsadási projekteket a Menedzserszövetség tagjaiból és a Szövetség munkáját támogató vezetőkből összeállított 5 fős tanácsadói csapatok fogják végrehajtani. A tanácsadók szakértelmükkel a vállalati üzleti működés egy-egy területét fedik le (üzleti stratégia és kereskedelem, vállalatfinanszírozás és kontrolling, vállalati folyamatok és emberi erőforrás-menedzsment, marketing és kommunikáció), és emellett minden csapat egyik tagja egy magyar sikersztorit felépítő startup szakértő.

KINEK ÉRDEMES A PROGRAMRA JELENTKEZNI?

  • Aki szeretne vállalkozásában szintet lépni
  • Akinek szüksége van egy szakértő tanácsadó csapatra
  • Aki nyitott arra, hogy megszokott, hétköznapi működés mellé új irányvonalakat is átgondoljon
  • Akinek jól jönne ebben a nem mindennapi helyzetben néhány új gondolat

MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

  • Termék és szolgáltatási elképzelések validálása a tanácsadókkal és a tanácsadók szakmai kapcsolati hálójába tartozó más vállalatvezetőkkel folytatott megbeszélések során
  • Céges működés kialakítása, szervezet és folyamatok, valamint üzleti modell felépítése
  • Betekintési lehetőség a nagyvállalatok működésébe, különös tekintettel a beszerzési és döntési folyamatokba

További részletek a programról, valamint a jelentkezés feltételei és a szakértő csapat bemutatása a kiadványban található.