A Menedzserszövetség 2019 óta támogatja a fiatal vezetőket Jövő Menedzsere Mentor Programjával, 2022-ben pedig a már tapasztaltabb vezetők fejlődését segítve MasterClass címmel indított új programot. A Szövetség az évente 2 alkalommal megszervezett nagyszabású mentorprogramjának keretében minden szemeszterben ösztöndíjprogramot is hirdetett a 30 év alatti fiatalok támogatására, minden alkalommal más közösséget segítve.

2019 tavaszán, mikor a program koncepciója kidolgozásra került, a célokat három fő elv mentén határozta meg a Szövetség elnöksége és ügyvezetése: értékteremtés a következő menedzser generáció számára, szinergia alapú tudásmegosztás az üzleti élet generációi között, és a legfontosabb, szerepvállalás a jövő menedzsereinek képzésében.
A programok fejlesztése, folyamatos megújítása közben a következő három további cél került fókuszba: támogatás a vezetői magányosság leküzdésében, segítő kéz nyújtása a vezetők útkeresésében, és amitől a program egyedülálló: a vezetőre történő összpontosítás, nem elsősorban vállalata, hanem a vezető érdekeit képviselve.

Az ezidáig közel 250 mentorral és közel 350 mentorálttal lezajlott Jövő Menedzsere és MasterClass Mentor Programokat követően a szervezet 2024-ben is folytatja rendkívül sikeres projektjét. Idén nyáron a szakmai vezetés a programot tovább fejlesztve, kidolgozta a következő évekre szóló, kibővített mentorprogram portfólióját, melynek keretében a BOM a Magyar Sportért Alapítvánnyal közösen egy nagyszabású ösztöndíjas mentorprogramot indít a sportolók támogatására.

A budapesti olimpia ügyének támogatása céljából 18 évvel ezelőtt létrehozott BOM Alapítvány tizedik éve biztosít tanulmányi ösztöndíjat azon fiatal tehetségeknek, akik versenyzőként jelentős nemzetközi korosztályos versenyeken már bizonyítottak, viszont felsőfokú tanulmányaik megkezdéséhez vagy befejezéséhez anyagi támogatásra van szükségük. A Berzeviczy Albert ösztöndíjprogramot működtető alapítvány eddig 144 sportolónak finanszírozta elejétől végéig a diploma megszerzését, és jelenleg is újabb 49, a tanulmányait még folytató ösztöndíjassal dolgozik együtt.

A BOM alapítvány továbbá azt is fontos küldetésének tartja, hogy ösztöndíjasai ne csak lediplomázzanak, de sikeresen el is helyezkedjenek a munkaerőpiacon, annak érdekében, hogy ott is fényes karriert fussanak be. Ezen célkitűzést szolgálja az alapítvány 2019-ben elindított mentorprogramja is. A támogatási forma népszerűsége azonban mára már meghaladta az alapítvány lehetőségeit és képességeit: ezért szültetett meg azon megállapodás, miszerint a jövőben a Menedzserszövetség és a BOM Alapítvány egy csapatot alkotva útjára indítja a legkiválóbb Berzeviczy Albert ösztöndíjasok számára a Magyar Sportért Mentorprogramot. Ezen együttműködés eredményeképp a hazai gazdasági élet különböző területeinek kiválóságai dolgoznak majd párban az ország számára már eddig is megannyi sikert hozó sportolókkal.

JELENTKEZÉS

A BOM a Magyar Sportért Alapítvány kiemelkedően fontosnak tartja, hogy az országnak megannyi dicsőséget szerző élsportolók az aktív versenyzői évek befejeztével sikeresen lépjenek ki a civil életbe és a munkaerőpiacra. Ebben a küldetésükben szeretné a Menedzserszövetség támogatni az Alapítvány munkáját a közös ösztöndíjas mentorprogrammal, amelyben a Menedzserszövetség tagságából, illetve az Alapítvány kuratóriumából kikerülő mentorok minden félévben 15 ösztöndíjas sportolót támogatnak.

A programra a szövetség online jelentkezési felületén keresztül lehet regisztrálni, az önéletrajz és a motivációs levél feltöltésével, illetve legalább 3 olyan kompetenciaterület megjelölésével, melyben a jelentkező fejlődni szeretne. Ezen kívül a jelentkezési adatlap kitöltése közben a jelentkezőnek meg kell adni azon minimum 3, maximum 6 mentor nevét is, akikhez szívesen jelentkezne a 6×2 órás kurzusra. A jelentkezők adatlapjai a Menedzserszövetség ügyvezetésének előszűrésén esnek át, melyet követően egy szakmai csapat választja ki a legideálisabb mentort a mentoráltak részére. A jelentkezéseket az arra dedikált időszakban lehet feltölteni a www.menedzserek.hu oldalon található Magyar Sportért Mentor Program menüponton keresztül. A programban résztvevő mentoráltak mellé a megfelelő mentorok kiválasztása elsősorban a megjelölt kompetenciák alapján történik, de minden esetben figyelembe veszi a szakmai team, hogy a mentorált lehetőleg a megjelölt mentorok egyikéhez kerüljön. A kiértesítések december 15-ig kerülnek kiküldésre a kiválasztott mentoráltak részére.

Jelentkezési időszak: 2023. szeptember 20. — december 20.

Programidőszak: 2024. január 5. – április 30. között a mentor – mentorált megállapodásától függően személyes és / vagy virtuális találkozók keretében, 6 x 2 órában

Várjuk azon élsportolók jelentkezését, akiket a BOM Alapítvány a Magyar Sportért Mentor Programra ösztöndíjas pályázóként meghívott!