A munkaerő megtartására a 4 napos munkahét lehet a megoldás?

Az elmúlt 150 év során a technikai fejlődésnek köszönhetően közel a felére esett vissza az egy hét alatt ledolgozott munkaórák száma, heti 70 óráról 40 órára, amely tovább csökkenhet a jövőben. Felmérések szerint azonban a 4 napos munkahét bevezetése növelné a munka termelékenységét. A második ipari forradalom, a munkagépek elterjedése, a hatékonyabbá váló folyamatok, az automatizáció és a technológiai fejlődés egyaránt mérsékelték az emberi munkaerő iránti igényt.

A PWC tanulmánya szerint az automatizálás 2030-as évek közepére számos szegmensre hatással lesz. A legnagyobb változások a közlekedésben és a raktározásban várhatók, ahol a munkavállalók 52 százaléka lehet érintett, ezzel szemben az oktatásban csupán 8 százalék ez az arány. Emellett az adminisztrációval vagy könyveléssel kapcsolatos munkák nagy része is automatizálható, azonban a magasan képzett munkavállalók kitettsége sokkal kisebb, mint a középfokú vagy annál alacsonyabb végzettséggel rendelkezőké.

Az Európai Szakképzésfejlesztési Központ (CEDEFOP) előrejelzései szerint az Európai Unióban várhatóan informatikusokra, orvosokra, nővérekre és szülésznőkre, mérnökökre és matematikusokra, valamint tanárokra lesz a legnagyobb szükség. A kép ugyanakkor országonként változik, a koronavírus pedig feltehetően átmenetileg befolyásolja csak a hosszú távú trendet. A járványi inkább az otthonról történő munkavégzés elterjedését segíti elő, bár az egészségügyi dolgozók iránti igényt minden bizonnyal tovább erősíti.

A Microsoft tavaly augusztusban a japán leányvállalatában letesztelte, hogy milyen hatása lenne, ha bevezetné a 4 napos munkahetet, melynek eredményeként a munkatermelékenység 40 százalékkal növekedett, miközben a munkavállalók is sokkal boldogabbak voltak.

Még a járvány előtt több amerikai étterem is úgy próbált munkaerőt bevonzani, hogy 4 napos munkahetet hirdetett a menedzsereinek. Az eredmény 20 százalékos termelékenységnövekedés volt.

Új-Zélandon is zajlottak ilyenféle kísérletek a pénzügyi-szolgáltatói szektorban, ahol szintén igencsak pozitív visszacsatolásokról lehetett hallani. Egyértelműen javult a munkahatékonyság és sokkal boldogabbá váltak a dolgozók.

Másfelől számos ágazatban az automatizáció előrehaladtával egyre kevesebb emberi munkaerőre lesz szükség. A tömeges elbocsátásokra lehet egy alternatív megoldás a 4 napos munkahét bevezetése.

Forrás: https://novekedes.hu/hr/egyre-kevesebbet-dolgozunk-nincs-is-olyan-tavol-a-negynapos-munkahet