ÁLOMORSZÁG – Fenntartható gazdaság, zöld pénzügyek

Panelbeszélgetés: 10:30 – 11:00, Q&A beszélgetés: 11:00 – 11:30

Zöldek a pénzügyeid? Zöld pénzintézettel bankolsz? Zöldek a befektetéseid? Odafigyelsz, hogy a fenntartható gazdaság alapelveit követik a partnereid?

„Álomországban” az ESG (Environment, Social, Governance) a környezet védelme, a társadalom fenntarthatósága, a felelős vállalat irányítás azok az irányelvek, amik biztosítják a hosszú távon fenntartható gazdaság megvalósítását nyilvános és számonkérhető zöld pénzügyek meghatározó stratégiai célrendszerében.

A jó hír az, hogy jelentős növekedés tapasztalható az ESG – zöld befektetések területén.  A legújabb kutatások szerint a következő 5 évben Európában a zöld befektetések mértéke el fogja érni 7.6 trillió Eurót és ez tömegében meg fogja haladni a konvencionális befektetések mértékét.  Ez az ideirányított jelentős pénzmennyiség elő fogja segíteni a vállalati szektor befektetéseinek, befektetési alapkezelőknek és hedge fund-oknak és generálisan a pénzügyi szektor szereplőinek azt, hogy egy olyan kritérium rendszerben végezzék „zöld pénzügyi” tevékenységüket, ahol világosan követhetővé válik például a vállalat karbon lábnyomának csökkenése.