Blog Detail

Tagjaink a TOP 101 üzleti döntéshozó rangsorában

30 máj 16
menedzser-ekhu
No Comments
A VG és a Marketing & Media magazin második alkalommal összesítette a hazai üzleti élet legbefolyásosabb személyiségeit. A Top 101 összeállítás azokat a magyar vállalkozókat, első számú vezetőket rangsorolja, akik a legnagyobb hatással vannak a hazai üzleti folyamatokra.

A listát összeállító zsűri munkájában olyan ismert és elismert szakemberek vettek részt, akik nemcsak jól ismerik az üzleti szereplők és az üzleti élet világát, hanem eddigi munkásságuk garancia is a hitelességre. A rangsort két fázisban, négy fő szempont alapján állították fel:

1) mennyire számít véleményvezérnek a saját területén és a teljes üzleti szférában;

2) a betöltött pozícióin keresztül mennyire tudja irányítani, befolyásolni az üzleti folyamatokat, gazdaságpolitikai döntéseket;

3) milyen nagyságrendű pénz mozgását tudja befolyásolni, és hogy ezen a területen mennyire szuverén az üzleti döntéshozó;

4) miképpen változott a listán szereplők befolyása az elmúlt egy évben.
 
A fenti kritériumok alapján Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója is bekerült az összeállításba. A Menedzserszövetség elnökének pályafutása csaknem másfél évtizeddel ezelőtt kezdődött a pénzügyi szolgáltatónál és a ranglétrát végigjárva, 2008-ban vehette át a társaság irányítását, melyet azóta is sikerrel menedzsel.  A gyorskölcsöneiről ismert brit gyökerű vállalat immár az ország egyik legnagyobb foglalkoztatója, körülbelül négyezer alkalmazottja van és sorra nyeri a legjobb munkahelynek járó kitüntetéseket, így mindenez alapján is indokolt Szirmák Botond helye a legbefolyásosabb bankárok körében.
 
Nagy örömünkre szolgál továbbá, hogy Szirmák Botond mellett Szövetségünk más tagjai is bekerültek az összeállításba:

  • Ablonczy Balázs, SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgató

  • Dávid Ilona, MÁV Zrt. elnök-vezérigazgató

  • Essősy Zsombor MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgató

  • Hegedűs Éva, Gránit Bank elnök-vezérigazgató

  • Patai Mihály, UniCredit Bank Zrt. elnök-vezérigazgató

  • Varga Mihály, KÉSZ Zrt. tulajdonos

  • Wáberer György, Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgató

Ezúton is gratulálunk mindenkinek az elismeréshez és további szép sikereket kívánunk!