Blog Detail

Összefoglaló a május 10-i Életpályák rendezvényről

26 máj 16
menedzser-ekhu
No Comments

2016. május 10-én került megrendezésre a Menedzserszövetség Életutak-Életpályák rendezvénysorozatának következő eseménye, melynek meghívott előadója Kapitány István, Global Executive Vice President volt a Royal Dutch Shell Co-tól.

Mitől lesz sikeres egy vállalatvezető? Hogyan kerülhet magyarként, kereskedő, marketinges végzettséggel egy nemzetközi olajipari vállalat vezető tisztségébe? Ezekre a kérdésekre kaptak választ mindazok, akik ellátogattak a Menedzserszövetség rendezvényére, mely azzal a céllal került megrendezésre, hogy a sikeres szakmai életút bemutatása által inspirálja a menedzsereket és jó példákkal, illetve megoldási javaslatokkal szolgáljon számukra.

Kapitány István a gyakorlat embere, imádja a kihívásokat, a váratlan helyzeteket, nehéz feladatokat, mely lebilincselő élettörténetéből is kitűnik. 25 évesen került a Shellhez, ahol első feladata a kutakhoz kapcsolódó üzlethálózat kiépítés volt. Másfél év alatt nyolc boltot építettek fel. „Akkor jöttem rá, hogy egy valamihez tényleg van érzékem: észre tudom venni az erőforrásokat, s azt hasznosítani is tudom.” – véli Kapitány István. Szerinte a siker feltétele a tehetség, őszinteség és hitelesség mellett az, hogy merni kell a rutint megváltoztatni. A magyar bolthálózat kiépítése után London következett, majd újra Budapest, ahol nemcsak a magyar vállalat vezérigazgatója volt, de a közép-európai régió vezetője is. Miután a kilátástalan helyzetben lévő németországi vállalatot is sikerült felfuttatnia, természetesen sorra kapta a nemzetközi feladatokat és meg sem állt az amerikai vállalat elnöki székéig.

Mint a rendezvény során elhangzott, nem voltak karriertervei, egyszerűen csak jöttek a lehetőségek. Élvezte az utat, a kudarcokból pedig igyekezett tanulni. Másoknak is ezt tanácsolja: ne egy főnöki állásra hajtsanak, hanem a tartalmas munkára, a teljesítményre. Ez majd lassan egyre feljebb visz. De ha nem, az se baj.