Blog Detail

Klub19 rendezvény

01 ápr 16
menedzser-ekhu
No Comments

Harmincadik alkalommal került sor a Magyar Tudományos Akadémián a Klub19 rendezvényére, a VTC-vel közös szervezésben. A menedzsment továbbképzési programokról, Dr Vass László rektor /Budapesti Metropolitán Egyetem/ és Dr. Fehér Péter dékánhelyettes /Budapesti Corvinus Egyetem/ tartott a résztvevők számára egy közös gondolkodást, gondolatcserét kiváltó tájékoztatást.

A szakmai képzések tapasztalatairól beszéltek a Klub19 résztvevői, akik előadóként, trénerként, az egy életen át történő tanulás szükségességét vallóként és ebben szerepet vállalókként a felnőttképzésben már most is részt vesznek. Ma már szinte közhelynek ható gondolat ”Egy dolog van, ami biztos, a változás.” hatványozottan jelentkezik nem csak a tudomány, hanem a szakmai, vezetői ismeretek terén is. Nem elég egy egyetemi diploma megszerzése, amely nem lezár, hanem megteremtve az alapokat, megnyit egy lehetőséget az ismeretek folyamatos karbantartására. Az egyetemek, az erre szakosodott vállalkozások foglalkoznak több-kevesebb sikerrel továbbképzések szervezésével. Élénk vita volt a különböző korosztályok aktivitásáról, a vállalati szintű finanszírozás, pályázati források lehetőségeiről.

Felvetődött elméleti szakemberek, oktatók mellett a gyakorlati vezetői, szakmai tapasztalhatókkal rendelkezők bevonása a menedzsment továbbképzési programokba. Szirmák Botond, a MOSZ elnöke, aki aktív résztvevője volt a beszélgetésnek úgy fogalmazott, hogy a kiváló gazdasági felsővezetőket tagjai között tudó MOSZ és a résztvevő elismert, nagyhírű egyetemek között alakítsunk ki a VTC koordinálásával egy jövőbeni együttműködést a felnőttképzés terén. A Klub19 hagyományainak megfelelően este 10 óra magasságában nem befejeztük, csak abbahagytuk a közös gondolkodást a következő programunkig.

A rendezvényen készült képek ide kattintva érhetőek el