Az Év Menedzsere

 

mosz_logo

A Menedzserek Országos Szövetsége
nyílt pályázatot hirdet

Az Év Menedzsere 2017 

cím elnyerésére

1995 óta, azaz immár 24 éve a Menedzserszövetség adja át az egyetlen, komoly hagyományokkal rendelkező díjat felsővezetők számára. Az Év Menedzsere elismerés mellett, a 2000-es évtől kezdődően átadásra kerül az Év Fiatal Menedzsere díj is, 2017-ben pedig már harmadik éve jutalmazzuk Életmű díjjal kiemelkedő pályafutású tagjainkat az évente megrendezésre kerülő Menedzserbálon.

A pályázaton közvetlenül vagy közvetetten – mások általi előterjesztés, ajánlás alapján – azon magyar vállalatvezetők vehetnek részt, akiknek elsőszámú vezetőként meghatározó szerepük van vállalatuk, vállalkozásuk irányításában és sikereiben, valamint az elmúlt időszakban kimagasló vezetői teljesítményt nyújtottak, illetve megfelelnek az alábbi feltételeknek:

  • A vállalat a versenyszférában működik (azaz nem állami tulajdonú, kivéve az állam tőzsdén keresztüli tulajdonlását, árbevétele döntően nem közbeszerzésekből származik), legalább évi 5 milliárd Ft árbevétellel és minimum 50 alkalmazottal rendelkezik.
  • A pályázó legalább ötéves sikeres vezetői múltat tud felmutatni.

Előnyt élveznek azok a pályázók, akiknek kimagasló vezetői teljesítményéről az elmúlt egy évben, az általuk vezetett vállalkozás által elért eredmény, mérföldkő is tanúskodik.

Jelöltek ajánlására idén is felkérjük a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarát, az Amerikai Kereskedelmi Kamara Magyarországi Tagozatát, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamarát, a Joint Venture Szövetséget, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségét és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségét.

Pályázni a szükséges formanyomtatvány kitöltésével lehet, amelyet megkeresés esetén minden érdeklődőhöz eljuttat a szövetség ügyvezetése.

A pályázat benyújtásának határideje:       2017. november 20.

A tekintélyes, ismert és elismert szakemberekből álló Jelölő Bizottság Bod Péter Ákos elnökletével választja ki a három arra legérdemesebbnek ítélt jelöltet minden kategóriában. A Jelölő Bizottság tagjai: Fekete István, az Interim Vezető Szolgáltató Kft. partner ügyvezető igazgatója, Jaksity György, a Concord Zrt. alapító elnöke, Mosonyi György, a MOL Nyrt. Felügyelő Bizottságának elnöke és Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A három kiválasztott jelöltből a díjazottat a Menedzserek Országos Szövetségének Elnöksége titkos szavazással választja meg.

Az Év Menedzsere díj ünnepélyes átadására 2018. február 17-én, a Corinthia Hotel báltermében megrendezésre kerülő, 24. Menedzserbál és Díjátadó Gálán kerül majd sor.

A beadott pályázati anyagokat bizalmasan kezeljük, azok kizárólag a Jelölő Bizottság tagjai, valamint a Menedzserszövetség Elnöksége számára lesznek hozzáférhetőek.

További információ esetén keresse a Szövetség titkárságvezetőjét, Papp Andreát a 06 30 725-12-63 telefonszámon vagy a titkarsag@menedzserek.hu e-mail címen.

 

 

A 2016-os Év Menedzsere címet Váradi J. József, a Wizz Air alapítója és vezérigazgatója kapta.

2017-Menedzserbál-5

Váradi J. József a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként 1989-ben. 1991-től a Procter & Gamble-nél, majd 2001-től a Malévnél szerzett vezetői gyakorlatot. 2001 és 2003 között a Malév vezérigazgatója volt. 2003-ban alapítóként létrehozta és azóta is ő irányítja Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársaságát. Vezetésével 2015-ben a Wizz Air Holdings Plc részvényeit bevezették a londoni tőzsdére, a vállalat 2016-ban 1,43 milliárd eurós bevételt generált és 3000 alkalmazottjával 23 millió utast szállított. 2007-ben az Ernst&Young tanácsadó cég Az Év Üzletembere választásán „ A merész újító” Díjat, 2009-ben pedig a Figyelő TOP 200 Gálán „Az előző évtized leginnovatívabb vezetője” különdíjat kapta meg.

Kisfilmje: https://vimeo.com/204544036

Korábbi díjazottak megtekintéséhez kattintson IDE.

Az Év Fiatal Menedzsere pályázat

Az Év Menedzsere Életműdíj pályázat