A díjra pályázni nem lehet, a jelöltek személyére javaslatot tehetnek a felkért szakmai szervezetek, a Menedzserszövetség elnökségének tagjai, illetve a Jelölőbizottság. Díjazottak lehetnek azon magyar vállalatvezetők, akiknek első számú vezetőként meghatározó szerepük volt vállalatuk, vállalkozásuk irányításában és sikereiben, valamint az elmúlt időszakban kimagasló vezetői teljesítményt nyújtottak, és megfelelnek az alábbi feltételeknek:

  • A vállalat a versenyszférában működik (nem állami tulajdonú, kivéve az állam tőzsdén keresztüli tulajdonlását, árbevétele döntően nem közbeszerzésekből származik)
  • A vezető legalább húszéves sikeres vezetői múltat tud felmutatni
  • Visszavonult az operatív irányítástól
  • Legalább 60 éves.

Egy tekintélyes, ismert és elismert szakemberekből álló jelölőbizottság választja ki a három arra legérdemesebbnek ítélt jelöltet Prof. Dr. Bod Péter Ákos elnökletével.

A Jelölőbizottság tagjai: Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. elnöke, Fekete István, az Interim Vezető Szolgáltató Kft. partner ügyvezető igazgatója, Jaksity György, a Concord Zrt. alapító elnöke és Liptay Gabriella, a KPMG Hungary Kft. marketing és kommunikációs igazgatója.

A három kiválasztott jelöltből a díjazottat a Menedzserek Országos Szövetségének Elnöksége titkos szavazással választja meg.

Az Év Menedzsere Életmű díj ünnepélyes átadására 2020. március 7-én, a Várkert Bazárban megrendezésre kerülő  26. Év Menedzsere Díjátadó Gálán kerül sor.

További információ esetén keresse a Szövetség titkárságát a titkarsag@menedzserek.hu e-mail címen.

A 2018-as évben az Életműdíjat Bojár Gábor vehette át. Fizikusi oklevelét 1973-ban szerezte az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 1973-tól az Eötvös Loránd Geofizikai Intézetben programozóként, a matematikai csoport vezetőjeként dolgozik. 1978-ban csoportjával a világon elsőként oldják meg geológiai struktúrák számítógépes térképszerű és térbeli megjelenítését kis teljesítményű asztali számítógépen. 1982-ben Tari István Gáborral megalapítja a Graphisoft GMK-t, ahol CAD szoftvereket kezdenek fejleszteni. Első megrendelésüket az épülő Paksi Atomerőműtől kapják, ahol a csőhálózat háromdimenziós modellezését végzik el. Fő terméküket az ArchiCAD-ot, először az 1984-es hannoveri számítástechnikai szakkiállításon mutatják be. A cég által 1992-re kidolgozott koncepció, a Virtual Building, “BIM” néven világszerte elterjedt, forradalmasítva a számítógéppel segített építészeti tervezést.