A díjra pályázni nem lehet, a jelöltek személyére javaslatot tehetnek a felkért szakmai szervezetek, a Menedzserszövetség elnökségének tagjai, illetve a Jelölőbizottság. A díjazott megválasztásánál kiemelten fontos, hogy – az Életműdíjhoz hasonlóan – nem az elmúlt évet, hanem egy életpályát díjazzunk. Olyan felsővezető lehet minden évben ennek a díjnak a tulajdonosa, aki pályája alatt nem kizárólag az üzleti sikereket helyezte előtérbe, hanem hosszú évek alatt olyan társadalmi felelősségvállalásról tett tanúbizonyságot, mely példaértékű lehet minden felsővezetőnek kortól, nemtől függetlenül. Fontos szempont még, hogy a CSR tevékenység ne az öncélú kommunikáció jegyében teljen, és a jelölt legalább 10 éves sikeres vezetői múltat tudjon felmutatni.

Az Ügyvezetés felkérésére a Jelölőbizottság egy három főből álló listát állít fel, és a három kiválasztott jelöltet a Menedzserek Országos Szövetségének Elnöksége titkos szavazással rangsorolja. Csak ezt követően kérjük fel a jelöltet a díj elfogadására a kiválasztás sorrendjében.

A Menedzserek a Társadalomért Különdíj ünnepélyes átadására 2020. március 7-én, a Várkert Bazárban megrendezésre kerülő 26. Év Menedzsere Díjátadó Gálán kerül sor.